Spring naar inhoud

Goede start Caissa-teams in externe competitie

De kop is eraf. De jeugdcompetitie (of teamcompetitie) van de SGA is weer begonnen. Er doen 5 teams van Caissa mee die maandagavond allemaal in actie kwamen in hun thuiswedstrijd in Huize Lydia. Door ruimtegebrek op dinsdagavond spelen we vanaf dit seizoen onze thuiswedstrijden op maandagavond.

Caisse C1 komt voor het eerst uit in de Hoofdklasse waaraan de sterkste jeugdspelers van de SGA deelnemen. C1, met 4 nieuwe spelers, krijgt een zwaar seizoen waarin veel ervaring kan worden opgedaan. In de eerste match tegen Almere C3 ging het goed. Liam en Emre hadden geen moeite met hun tegenstanders en wonnen snel. Calum en Florian speelden aan bord 1 en 2 beide een langere partij waarin Florian op een belangrijk moment voor de remise aanbood. Nadat zijn tegenstander dit eerst 2 keer geweigerd had, nam hij het aan. Dit leverde het team 2 belangrijke matchpunten op die aan het einde van het seizoen nog goed van pas kunnen komen.

De overige matches waren onderlinge ontmoetingen. C2 won in de eerste match met 4-0 van C3, maar in de tweede match pakte C3 toch een matchpunt doordat Bram en Jacob wonnen.
In de andere ‘clash’ won C5 de eerste match verrassend met 3-1 van C4, maar C4 zette dit recht door de tweede match met 4-0 te winnen. Toch lijken beide teams qua sterkte redelijk gelijkwaardig.

In november wordt de volgende ronde gespeeld. Alle teams spelen dan uitwedstrijden. Alleen C5 is vrij en komt pas weer in december in actie.

Alle speelschema’s, standen, uitslagen en individuele scores staan op de SGA-website: http://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/

 

Geef een antwoord