Spring naar inhoud

De jeugdschaakclub van Amsterdam-Zuid

Jong Caissa is de jeugdafdeling van de Amsterdamse schaakvereniging Caissa. We spelen iedere dinsdag van 18.30 tot 19.45 uur in het statige en supergezellige buurthuis Lydia aan het Roelof Hartplein midden in Amsterdam-Zuid.

Wat doen we op de clubavond?

De jeugd van Caissa is verdeeld in pupillen en aspiranten.

Pupillen zijn doorgaans de wat jongere kinderen. Zij krijgen van 18.30 tot 19.10 uur schaakles in de lokalen in het souterrain en de ruimte naast de speelzaal beneden. De trainers zijn Debby, Jan, Erik, Maarten en Gertjan. Na afloop van de les spelen de kinderen competitie in de grote benedenzaal. Als ze klaar zijn met hun partij kunnen ze terecht bij een van de leraren of vrijwilligers voor de zogeheten matoefeningen waarbij ze mat leren zetten met beperkt materiaal, of kunnen ze een ander Caissa-jeugdlid uitdagen voor een ladderpartij.

De aspiranten zijn de meer gevorderde jeugdspelers. Zij beginnen de avond met een serieuze competitiepartij waarbij het opschrijven van de zetten verplicht is en er niet gepraat mag worden tijdens de partij. Net als bij de senioren dus.

Na hun competitiepartijen is het tijd voor de schaaktraining bij Allaert, Jeroen of Gertjan, of de (sub)toptraining bij Paul, Alje, Dennis, Dimitri en Jasel. Ook kunnen kinderen terecht bij voormalig clubkampioen Jack, of bij Carlo voor een analyse van hun gespeelde partij.

De clubavond voor de jeugd eindigt rond 19.45 uur. Jongere kinderen die op tijd naar bed moeten, mogen ook eerder worden opgehaald. Oudere kinderen kunnen eventueel nog deelnemen aan de seniorencompetitie van Caissa die om 20.00 uur begint.

Naast de reguliere clubavond kun je ook meedoen met schaaktoernooien, speciale trainingen en teamkampioenschappen.

Wil je lid worden?

Er is geen minimumleeftijd om lid te mogen worden van Jong Caissa, maar je moet wel weten hoe de schaakstukken gaan en je moet een (eenvoudig) partijtje kunnen spelen. Verder adviseren we je om ook buiten de clubavond om regelmatig te schaken en af en toe aan toernooien mee te doen.

Vul dit formulier in als je je wilt aanmelden als lid.

Let op: voor sommige lesgroepen is er op dit moment een (vrij lange) wachtlijst. Het kan dus zijn dat je (lang) moet wachten voordat je lid kunt worden. Dit is afhankelijk van je schaakniveau. Mail voor meer informatie naar jeugdleider@caissa-amsterdam.nl.

Wil je een keertje vrijblijvend meedoen?

Omdat Jong Caissa de laatste tijd sterk groeit en veel kinderen een keer een proefles willen, hebben wij de aanmeldingsprocedure deels geautomatiseerd. Voor het aanvragen van een proefles moet je nu eerst dit formulier invullen. Daarna nemen wij contact met je op voor een afspraak. Zomaar even langskomen voor een proefles is helaas niet langer mogelijk. Je mag op dinsdagavond natuurlijk wel altijd even binnen komen wandelen om de sfeer te proeven, maar dan kun je helaas niet meedoen.

Kun je nog niet schaken?

Dat is helemaal niet erg. Complete beginners tot circa 8 jaar oud die alles nog moeten leren, kunnen wij plaatsen in een beginnersgroepje bij trainers Jan Albert en Frans. De lestijden zijn op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Om je daarvoor aan te melden vul je dit formulier in.

Let op: Schaken is enorm populair op dit moment en voor onze beginnersgroep is er een nogal lange wachtlijst. Houd daar rekening mee als je je in wilt schrijven.

 

Meer weten?

Voor meer informatie of advies kun je mailen naar Debby Nieberg (jeugdleider@caissa-amsterdam.nl / 06-29092995).