Spring naar inhoud

Uitslag scholierenkampioenschap

Op 2 en 9 november werden de scholierenkampioenschappen van Amsterdam gespeeld. De uitslag heb ik nog nergens gepubliceerd gezien. Dat is wel jammer want Caissianen blonken uit op dit toernooi. Daarom hierbij even een verlaat verslag van onze verrichtingen en als bonus de complete uitslag.

Mark van der Vlis werd algemeen kampioen door in groep 8 alles te winnen. Volgens zijn vader had dat vooral met geluk te maken. Zo kweken ze in huize Van der Vlis kampioenen.

Kasper Bleeker was op dreef in groep 7 en versloeg in een aanvalspartij zelfs de oud Nederlands kampioen Khoi Pham. Eigenlijk deed Kasper het te goed want na 6 ronden had hij de hele kopgroep gehad en werd hij 'naar beneden' ingedeeld. Kasper won maar had door deze indeling nu weerstandspunten tekort voor de eerste plaats. Een beetje raar.

In groep 6 bestond de helft van de top 12 uit Caissianen. Leon Reina was ongenaakbaar en pakte de eerste plaats. Charles Molin, Juliette van Karnebeek, Stijn Wegter, Aadya Choudhary en Jonathan Luk waren de andere Caissianen in de top.

dante
In groep 5 hadden we veel minder in de melk te brokkelen. Enkel Dante haalde de top 10. Hij eindigde tweede en was ontroostbaar want na eerste plekken in de twee vorige jaren was plek twee toch wel een beetje teleurstellend. Op de foto staat hij in het midden

olivier
Olivier Zanoli maakte zijn debuut met een prachtige 2e plek in groep 4. Jasper de Wit scoorde een verdienstelijke 6e plek maar helaas wel net buiten de prijzen. Onze tip voor volgend jaar is Ruben Actor die net buiten de top 10 eindigde. Volgend jaar doet hij mee in de top.

aurelia
In groep 2/3 tenslotte speelde Aurelia Heukelom haar eerst toernooi en ze ging direct met twee bekers naar huis: de beker voor het beste meisje en een beker de 1e plek in het groep 2 klassement. Aurelia is dus kleuterkampioen van Amsterdam! Een heel bijzondere prestatie want ze is net een paar maanden 4 jaar. Samson Reina en Mirco Bongers eindigden ook nog in de top 10.

Al met al een heel mooi toernooi dat een beter verslag en vooral scherpere foto's verdient.

Gedetailleerde uitslagen:

Groep 2 en 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8