Spring naar inhoud

Competitie Caissa C2 ronde 2

Maandagavond 3 november, onder herfstachtige omstandigheden wachtte ons de ontmoeting met team Vas C5. Om 19.00 uur begonnen de wedstrijden in het Cygnus Gymnasium, de thuisbasis van schaakvereniging Vas.

Vas heeft een sterke jeugdafdeling dus dat beloofde een interessante ontmoeting te worden. Met onze eerste overwinning in het achterhoofd, begonnen we aan deze missie.

Charles op bord 1 speelde erg sterk en won zijn beide partijen makkelijk.  Jonathan op bord 2 won zijn eerste partij erg goed, de tweede partij verloor hij met goed spel tegen een sterk spelende tegenstander. Op bord 3 speelde Aadya in haar eerste partij remise tegen een heel slimme speler, de  tweede partij won zij overtuigend. Tenslotte Olivier op bord 4  won zijn eerste partij met prima spel, de volgende partij kwam hij door onoplettendheid gelijk op achterstand en die kon hij niet meer goedmaken tegen de sterke tegenstander.

Het team heeft de tweede overwinning binnen; de eindstand  Vas C5 tegen Caissa C2:   2  1/2   -   5  1/2 . We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. We zijn een sterk team en hebben nog  2 sterke spelers als reserve; een geruststellende gedachte.

Op vrijdag 12 december spelen we thuis tegen Vas C6,  dan met Juliette als vervangster van de afwezige Aadya.  We hebben de smaak duidelijk te pakken en kijken nu al uit naar deze wedstrijd!

Een trotse teamcaptain,

John