Spring naar inhoud

Uitslag Caissa GP

Afgelopen zondag was de Caissa Grand Prix. Winnaar van de 1e groep werd favoriet Maarten Hoeneveld. Maarten speelt al een tijdje geen GP's meer maar voor de Grand Prix van zijn eigen kluppie wilde hij wel een uitzondering maken. In dezelfde groep speelden ook Leon Reina en Mark van der Vlis. Mark is de regerend scholierenkampioen van Amsterdam maar dit is andere koek. Hij had de laagste rating in de groep en eindigde volgens de eloverwachting met 1,5 punt onderaan. Stiekem had hij vast op meer gehoopt. Routinier Leon is nog steeds 1 van de jonkies in de hoofdgroep. Hij eindigde in de middenmoot samen met het andere jonkie Matteo, de zoon van toernooidirecteur Tigran Spaan. Dat is natuurlijk lang niet slecht en Matteo had zelfs een mooie ratingwinst maar wanneer gaan jullie GP's winnen jongens?

In de sterk bezette groep 2 won Charles weer ratingpunten met een mooie 4e plek. Hij wordt iedere maand sterker. Dante was niet zo happy met zijn optreden in groep 4 maar eindigde toch in de middenmoot. In groep 5 viel Khymo Djoa op, die als schoolschaker een prachtige 2e plek pakte. Hij zit op de Amsterdamse Montessori School en dat is ook de school van de broertjes Reina dus ik verwacht een heel sterk AMS team bij de komende schoolkampioenschappen. Rafael Goudriaan werd 6e in deze groep. Hij schaakt nog niet zo lang bij Caissa maar is heel enthousiast en we gaan hem binnenkort vast hoger in de ranglijsten zien.

Juliette van Karnebeek eindigde in groep 6 volgens ratingverwachting net buiten de prijzen. Daar was ze uiteraard niet echt enthousiast over. Thomas van der Vlis, broertje van Mark en zoon van Peter won deze groep overtuigend met 6 uit 7. In groep 8 pakte Daniel Actor de beker voor de derde plek. Was dat je eerste beker Daniel? In groep 9 waren Olivier Zanoli en Berend van Muiswinkel succesvol met een 2e en 3e plek.

In groep 10 werd Ruben Actor 2e. Naar eigen zeggen had hij ook wel een groep hoger ingedeeld mogen worden want die Olivier die is toch echt niet sterker. Samson Reina werd 4e in deze groep en Jasper de Wit 7e. Jasper zat eigenlijk een groep te hoog maar groep 11 zat vol met schoolgenoten van De Wielewaal en je speelt in een Grand Prix liever niet tegen trainingsmaatjes. In groep 11 waren alle bekers voor deze Wielewaalers. Dat belooft wat voor het scholenkampioenschap! Julie Odle eindigde hier als gedeeld 5e. In groep 12 tenslotte won de 6-jarige Mirco Bongers een prachtige 2e plek. Goed zo Mirco, op naar de volgende beker!

Link naar de Complete uitslag