Spring naar inhoud

Externe jeugdcompetitie op 30 mei jl.

Op maandag 30 mei jl. speelden alle jeugdteams van Caissa hun externe teamwedstrijd thuis in Buurthuis Lydia.

Caissa C1 speelde die avond gelijk tegen Zukertort C2, Caissa C2 won met 5-3 van MSK C1 en Caissa C3 bleek te sterk te zijn voor MSK C2 en won met maar liefst 7-1!

Hieronder een wedstrijdverslag van Lada, die die avond allebei haar partijen mooi wist te winnen:

We hebben op 30 april tegen MSK C1 gespeeld. Dat was onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. We hebben 2 rondes gespeeld en we hebben met 5-3 gewonnen. Ik heb allebei de rondes gewonnen, maar het winnen ging niet zo makkelijk. 

De eerste ronde had ik tegen Valentina Strijbos op bord 3 gespeeld. Ik had er wel al snel een goed gevoel over, want ongeveer op zet 7 stond ik al voor en had ik een betere positie. De eerste ronde eindigde in een gelijk spel: dus 2-2. Matthieu en ik hadden allebei onze partij gewonnen op bord 1 en bord 3.

De tweede ronde had ik op bord 4 gespeeld tegen Teun Venhuizen. In het begin stonden we ongeveer gelijk maar ergens halverwege de partij had ik een loper gewonnen. Later toen mijn tegenstander een paar pionnen en een toren had, wilde ik heel graag met de torens wisselen - want dan kon ik heel makkelijk mijn pion promoveren. Uiteindelijk is me dat gelukt en toen heb ik hem dan ook mat gezet. De tweede rond​e hadden we met 3-1 gewonnen!

De eindstelling van Lada's tweede partij.

Geef een antwoord