Spring naar inhoud

Caissa-jeugd speelt NK in Meppel

Afgelopen zaterdag 23 juni 2018 werd in Meppel de nationale pupillendag, ofwel het NK voor kinderen tot en met 9 jaar, gehouden.
Hier deden maar liefst vier Caissanen aan mee (een recordaantal voor zover ik weet): Emre Yalcin, Joshua Goffard, Bram Boon en Aurelia Heukelom.

Emre, Joshua en Bram speelden in de F-groep tot 9 jaar waar 52 pupillen aan deelnamen en behaalden alle drie een score van 4 uit 7. Die was goed voor een gedeelde 14e plaats. Dat is een knappe prestatie in zo'n sterk speelveld waar onder andere de pas 8 jaar oude Tommy Grooten (met een rating van 1408!) aan meedeed.
In de eerste ronde moesten twee Caissanen, Bram Boon en Emre Yalcin, tegen elkaar spelen. Ze waren natuurlijk niet helemaal naar Meppel afgereisd om het daar tegen elkaar op te nemen, maar zo was nu eenmaal de indeling. Emre won en had zijn eerste punt binnen. Ook in de laatste ronde was Emre goed bezig totdat hij door een foutje zijn dame verloor en daardoor net geen 5 punten wist te scoren.

In de G-groep tot 8 jaar, met 42 kinderen, mocht Aurelia haar meisjeskampioenstitel doorgeven aan Sarah-Joy Korevaar, die ze in de derde ronde echter wel op een 0 trakteerde: hoewel Aurelia vroeg in het spel door een fout een toren kwijt raakte, voerde ze een succesvolle koningsaanval uit met een paard en een dame. Met een score van 5 uit 7 eindigde ze op een gedeelde vijfde plaats en op weerstandspunten kreeg ze een beker voor de zesde plaats algemeen.

Knap gedaan allemaal!

Geef een antwoord