Spring naar inhoud

Landelijke themadag voor kader

Op 9 december trokken Robert Jan, Debby en Abe naar Utrecht voor de landelijke themadag. Gezellig met de trein en een wandeling door de stad Utrecht.

Meestal is het een dag waar je flink wat inspiratie kan opdoen. En het is geschikt voor bestuursleden, arbiters, jeugdleiders en andere geïnteresseerden. Dus eigenlijk wel voor iedereen. De opkomst was redelijk maar had altijd nog beter gekund, hint hint ...

En hebben we wat opgestoken?
Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken. Er waren drie rondes waarin je workshops kon volgen. Tussen de workshops door kon je even buurten bij Chessity, altijd leuk - en het digitale schaakbord - een handige app waarmee je stellingen op smartboards kan tonen. Of bij Erika Sziva schaakboeken kopen.

De eerste sessie ging over competitiesystemen. Het hands-on aspect kwam eigenlijk niet zo goed uit de verf, maar leuk om te weten is dat Sevilla in een certificeringstraject is om FIDE goedgekeurd te worden, zodat het ook kan worden gebruikt bij internationale toernooien.

De tweede sessie ging over 4 inzichten over trainerschap

  • structureren
  • stimuleren
  • inividueel aandacht geven
  • regie overdragen

Dit was echt superleuk, maar helaas een beetje kort. Door miscommunicatie begon de workshop wat te laat. De zoon van Hikmet Weeling denkt dat zijn cavia 8 jaar oud is. Vraag maar eens aan Debby hoe je dat doet!

De afsluiter voor mij was even een opfriscursus spelregels. Dit was leuk gedaan door Paul Peters d.m.v. kahoot. Enigszins jammer was wel dat ongeveer de helft maar mee kon doen, aangezien niet iedereen een smartphone had. Deze spelregelfanaten gingen gewoon door, terwijl het programma al was afgelopen - en de anderen al lang aan een drankje zaten.

Geef een antwoord