Spring naar inhoud

Externe jeugdcompetitie weer van start

Na anderhalf jaar thuis zitten, is ook de externe jeugdcompetitie weer opgestart. Het team C2 speelde uit tegen de Volewijckers. Het was even zoeken, want de club is verhuisd naar een nieuwe locatie. Ze zitten nu in het Noorderpark, naast het zwembad, op een mooie plek. Alles was al versierd voor Halloween. De schaakstart verliep wat chaotisch, maar na een tijdje konden de teams toch starten met de wedstrijden. Van Caissa waren er twee teams aanwezig: C2 en C3. Ons team C2 bestaat uit: Matthieu, Joris, Lada en Valérie. Ze gingen goed en voortvarend van start. Onze topscoorder was Lada, zij behaalde twee keer de winst. Valérie viel op omdat ze bij beide partijen alle tijd goed wist te benutten. Om haar heen waren de andere spelers al klaar, maar zij kon de concentratie vast houden, met resultaat!

C2 in actie

Hieronder het verslag van Valérie zelf:

Op woensdag 27 oktober speelde ik samen met mijn team de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Volewijckers in Amsterdam Noord.  Het waren goede tegenstanders en elke partij was interessant. Ik vind het altijd super leuk om in een team te schaken, omdat je er niet in je eentje voor staat, wat natuurlijk eigenlijk niet gebruikelijk is bij schaken. Je wint als een team en je verliest als een team. De eerste ronde speelde ik op bord 4. Het was een goede wedstrijd. Hoewel we door het spel heen allebei wel wat fouten hadden gemaakt, eindigde het met een interessant eindspel. Het was een erg lange partij en iedereen was al klaar, maar uiteindelijk was het me gelukt om mijn pion te promoveren en binnen een paar zetten mat te zetten. Die ronde hadden we alle partijen gewonnen, 4-0. De tweede ronde speelde ik op bord 3. Alweer een spannende partij! Ergens in het begin van het eindspel begon ik al te vermoeden dat het remise zou worden. Ik had nog een loper en een vrijpion over en mijn tegenstander een toren. Ik had meerdere kansen gehad om de pion in te ruilen voor de toren, maar ik wilde toch liever wachten tot hij een foutje zou maken en ik mijn pion kon promoveren. Toen de klok op nog maar 1 minuut stond, besloot ik toch maar voor remise te gaan. De tweede ronde hadden we helaas verloren met 1,5-2,5. Uiteindelijk heeft elk team 1 wedstrijdpunt gescoord. Het was een heel leuke avond.

Geef een antwoord