Spring naar inhoud

Eerste online clubavondtoernooi was een succes

Omdat we op dinsdagavond niet meer naar de club kunnen, zijn in totaal 26 jonge Caissanen gisteravond online de schaakstrijd met elkaar aangegaan in het arenatoernooi op chess.com.

Hoewel sommigen in het begin moeite hadden om de weg naar het juiste toernooi te vinden, kwam dat in de meeste gevallen uiteindelijk helemaal goed en het toernooi zelf is verder prima verlopen.

Eigenlijk waren het twee aparte toernooitjes tegelijkertijd, want er was één ‘arena’ voor de pupillen (t/m Stap 2) en eentje voor de aspiranten (vanaf Stap 2+). Pupillen hebben wel de mogelijkheid om desgewenst bij de aspiranten mee te doen, maar omgekeerd mag dat niet. Gisteravond was één pupil (Alexander) zo stoer om het hogere niveau een keertje uit te proberen.

Bij de pupillen deden negen jeugdleden mee en het aspirantentoernooi telde uiteindelijk maar liefst zeventien deelnemers. Beide toernooien waren tot op het laatste moment spannend.

In het pupillentoernooi ging Ahti steeds aan kop, maar hij werd op de valreep toch nog ingehaald door Matthieu.

Bij de aspiranten had Samarth overduidelijk de leiding genomen, maar hij werd op het laatst danig op de hielen gezeten door Ömer, die zich wat later bij het toernooi had gevoegd. Samarth wist zijn koppositie echter goed te handhaven.

Voor de complete eindstand verwijs ik naar de toernooipagina van Jong Caissa: https://www.chess.com/club/live-tournaments/jong-caissa?type=arena

Volgende week dinsdag gaan we verder met dit online schaaktoernooi.

In dit document staat hoe je je daarvoor aan kunt melden:

Geef een reactie