Spring naar inhoud

Pupillen

De jongste groep kinderen zijn de pupillen. Kinderen die voor het eerst lid worden beginnen in deze groep. De meeste stof wordt 1 op 1 uitgelegd zodat ieder kind in zijn eigen tempo kan werken en nieuwe leden op ieder moment van het jaar kunnen instromen. Ouders kunnen tijdens de les aanwezig zijn zolang zij zich afzijdig houden.

Twee keer per jaar, aan het begin van het seizoen en met kerstmis schuiven de sterkste pupillen door naar de aspiranten.

Pupillenprogramma

18:30 - 19:10 [iedereen]
Les in de Marimba schaakkelder. Debby en Jan zijn de vaste trainers.
19:15 - 19:50 [iedereen]
Competitiewedstrijden in de benedenzaal. De pupillen hebben een eigen competitie die is gesplitst in een herfst en lentecompetitie. Er zijn medailles en bekers te winnen. Je speelt iedere dinsdagavond één partij voor deze competitie.
19:15 - 19:50 [keuze]
Laddercompetitie. Als je snel klaar bent met je competitiepartij dan kun je in de laddercompetitie spelen. De pupillen hebben een eigen ladderstand maar mogen tegen iedereen spelen. Probeer bijvoorbeeld eens van lentekampioen Mark te winnen als Mark zonder dame speelt. Je moet ladderpotjes altijd vooraf ter goedkeuring aan competitieleider Jan melden. Vergeet niet de uitslag op te schrijven in het uitslagenschrift want zonder uitslag geen punten. De winnaar van de laddercompetitie wint een grote beker.
19:15 - 19:50 [keuze]
Mat oefenen met Debby. Wie Debby een keer of 20 mat zet krijgt een zware Bronzen Matmedaille. Vraag Debby hoe het werkt.